King Viktor - Riptide

King Viktor - Riptide

De band speelde dit al in de selecties voor de Rock Rally.

Tom Stockx, gitarist bij The Haunted Youth, heeft samen met zijn vriend Arno De Ros nog een mooi projectje lopen dat ze King Viktor doopten en waarmee ze vorig jaar meededen aan Humo’s Rock Rally. Daar speelden ze al de single Riptide, maar nu brengen ze die opnieuw uit met Joachim Liebens, frontman van The Haunted Youth, als zanger.

Het naar Slowdive en Radiohead (die van ‘In Dreams’) zwemende nummer over de plotse dood van Toms vader wordt zo nog een paar etages hoger getild. The Haunted Youth adopteerde het nummer ook in de live set. En zo is het geen tussendoortje voor zijproject King Viktor, maar een zogenaamde internationale prioritysingle, een nieuw hoofdstuk in dat ongelofelijke THY-sprookje dat binnenkort een vervolg krijgt met een tour doorheen Spanje en Portugal nadat eerder dit jaar Frankrijk (en Zwitserland, Italië en Duitsland) al vielen voor het geluid van THY.

Deze zomer speelt THY op een resem zalige festivals waaronder Rock Werchter, Lokerse Feesten, Cactus Festival, Pinkpop (Nl), Sziget (Hu), Eurockéennes (Fr), Ypsigrock (It), Maifeld Derby (D) en Release Festival (Gr). In het najaar trekken ze opnieuw Europa in (met o.a. een spot op het legendarische Iceland Airwaves in Reykjavik) en komen ze in december thuis met een zestal Benelux-shows in De Roma en Paradiso (Main hall). De ticketverkoop daarvoor loopt bijzonder vlot, de show in Vera (Groningen) was uitverkocht in een paar uur vrijdag.

3 mei 2023
Marc Alenus