King For A Day - This Mind

King For A Day - This Mind

King For A Day gaat nog een keer keihard rechtdoor.

Neen, het is geen late aprilgrap: binnenkort verwacht de bluesrockband King For A Day een nieuwe ep ‘Red Sea Diving’ en vandaag lanceerde het viertal de eerste single daaruit.

In het verleden bracht King For A Day al potige singles uit als Crashed And Burned, Going Down Slow en In Peace. Twee jaar geleden was er ook al een heus debuutalbum ‘Shadowman’ waarin gierende orgels, scheurende gitaren en een potige ritmesectie de plak zwaaiden.

Dat is op This Mind, een nummer over verdwalen in het eindeloze doolhof van je gedachten terwijl je eigen lichaam je een totaal ander verhaal vertelt, niet anders. Een lekker vettige riff splijt je schedelpan en het orgeltje en de drums vliegen nog altijd net niet uit de bocht, maar toch lijkt de band toch licht geëvolueerd te zijn richting een nieuw geluid.

Een eerste beluistering van de nieuwe ep die in september uitkomt, versterkt dat gevoel. We horen iets zachtere zang, meer shuffelende drums en meer nadruk op de melodie, maar ook: een eigentijdsere, frisse sound. This Mind leidt je al wat op het nieuwe pad. Check de nieuwe King For A Day hieronder:

 


 

1 april 2020
Marc Alenus