Kimberly Penez - Iconic

Kimberly Penez - Iconic

Beweren dat wij popliefhebbers zijn, is hetzelfde als beweren dat Jezus een moslim was.

Kimberly Penez uit Harelbeke nu al de Miley Cyrus of Zara Larsson van Vlaanderen noemen is ook nog lichtjes overdreven, maar helemaal gelogen is het ook niet. Dit jonge geweld werd met Bad en Insane al meermaals gedraaid op Radio 2, haalt op TikTok vlotjes enkele tienduizenden views per post en mag in mei een eerste grote live show spelen in het voorprogramma van niemand minder dan Raymond van het Groenewoud.

Met nieuwe single Iconic, een pulserend popanthem dat de opwinding van jeugdige verliefdheid vastlegt, klopt ze nogmaals op de grote poort van de roem. De intro lijkt een vervormd folkmelodietje dat meteen alle ramen opengooit en dan volgen levendige beelden over een onweerstaanbare beat. Beelden van een jonge vrouw die van de sokken wordt geblazen door een charismatische figuur. Van het rijden in een strakke Mercedes tot de magnetische aantrekkingskracht van haar crush, het lied bruist van energie en verlangen.

Het is een ode aan de bedwelmende rush van liefde en onweerstaanbare aantrekkingskracht, gezongen door een jonge meid op de top van haar kunnen. Met vaste stem de jonge onzekerheden perfect verdoezelend en het leven vierend met een lied verovert Penez zelfs de knorrigste grootvader. Een beetje als Pommelien, maar dan in het Engels. Wordt ze de nieuwe chouchou van Vlaanderen? Zou zomaar kunnen!

10 februari 2024
Marc Alenus