Kids With Buns - Bad Grades

Kids With Buns - Bad Grades

In december deelde Kids With Buns hun eerste single 1712, vandaag delen ze de song waarmee ze werden geselecteerd voor De Nieuwe Lichting.

Bad Grades heet de tweede single van het duo die vannacht om middernacht gedeeld werd, net nu de examenperiode start voor alle studenten. Zij kunnen wel een steuntje gebruiken na weer een semester met amper fysiek les, al klinkt de titel van deze single niet echt hoopgevend.

Ook de tekst is niet bepaald lichthartig, maar anderzijds mogen onze blokkende jongeren weten dat ze niet alleen staan met hun stress en bewezen Marie Van Uytvanck en Amber Piddington dat ze de hordes aan examens allemaal overleefden en aan hun droom blijven werken.

Van Uytvanck: “Het nummer gaat over slecht in je vel zitten/ je onbegrepen voelen en daardoor slecht presteren en vervolgens beoordeeld worden op die prestatie alleen, zonder dat niemand verder nadenkt over wat er zou kunnen schelen.” Het is een gevoel dat velen zullen herkennen.

Het reggaeritme van Bad Grades doet wat denken aan Selah Sue, maar de wat androgyne stem van Van Uytvanck en de rond elkaar draaiende gitaren, die weggelopen lijken van Chris Isaak, laten er geen twijfel over bestaan: dit is weer een pareltje van Kids With Buns. Meer zelfs, Bad Grades is het eerste nummer dat het duo schreef en dus ook het 'oudste'.

Het artwork is opnieuw van de hand van Cara Van Molle, die ook al tekende voor de cover van 1712. Een clip is er voorlopig nog niet. De foto hierboven is van Jonathan Troch.

8 januari 2021
Marc Alenus