#Kickstarters - The Rollins Band - What Am I Doing Here? (1987)

#Kickstarters - The Rollins Band - What Am I Doing Here? (1987)

U kent dat wel: af en toe zoek je die sonische schop onder je gat op om jezelf aan te vuren, om jezelf tot aan de rand op te laden om dan lekker te ontploffen met de vuist in de lucht. Deze week gaan we voor zeven nummers die er altijd in slagen om net dat te doen.

Altijd leuk om een koffiekransje op een paar seconden te verkwanselen: enter uncle Henry!  Op Pukkelpop 1990 gaf de Rollins Band op de Sanicolesite van Hechtel iedereen het nakijken. Het was niet zijn bedoeling om Billy Bragg of the Buzzcocks (zijn helden) na hem weg te blazen, maar het was toch ongeveer dat effect dat het op vele toeschouwers had. 

Net nog enkele gewichten pompend, stormde hij in zwart Wibrasportbroekje blootsvoets het podium op, draaide de microfoonkabel rond de pols, spande de tattoos nog een laatste keer op om dan drie kwartier zonder versagen van straaljetje te geven. En hoe we intussen de laatste jaren ook genoten van de spoken wordperformances, als je dit hoort, dan zou je hem zo weer een vlammende ritmesectie en een razende gitarist cadeau doen.

" Feeling lonely, feeling mean, feeling hard", Henry, zoals we hem toch het liefst horen en zien!

9 juni 2021
Laurens Leurs