#Kickstarters - The Replacements - Kids Don't Follow (1982)

#Kickstarters - The Replacements - Kids Don't Follow (1982)

U kent dat wel: af en toe zoek je die sonische schop onder je gat op om jezelf aan te vuren, om jezelf tot aan de rand op te laden om dan lekker te ontploffen met de vuist in de lucht. Deze week gaan we voor zeven nummers die er altijd in slagen om net dat te doen.

Ooit hoorden we een Amerikaanse fan verklaren: "I'm so glad that not everybody gets The Replacements... It's 'our' thing.".  Wij volgen dat!  De uppercut-ep 'Stink' was al van 1982, maar wij schaften ons hem pas later aan, toen we hen ontdekt hadden via 'Tim'.

En toen was het al vlug 1986 en ontdekten we ook dat de heerlijk rauwe rock-'n-rollgroep ook een hardcoreverleden had.  Naar verluidt schreef Paul Westerberg Kids Don't Follow als weerbarstige reactie op I Will Follow van U2.  Ook grappig is de inbreng van Soul Asylum, de jongeman die "Fuck You", schreeuwt naar de politieman aan het begin van het nummer is Dave Pirner, zanger van Soul Asylum. En tot overmaat van anekdote blijkt de politieman, die het publiek aanmaant naar huis te gaan, de vader van Dan Murphy, gitarist van Soul Asylum te zijn.

Met The Romans hebben we dit midden jaren negentig vaak gecoverd en recent is daar een video van opgedoken met een pittige weergave op de Vismarkt van Marktrock Leuven. Dringend eens iemand vinden die dit kan digitaliseren vooraleer het verloren gaat.

7 juni 2021
Laurens Leurs