#Kickstarters - Pixies - Isla De Encanta (1987)

#Kickstarters - Pixies - Isla De Encanta (1987)

U kent dat wel: af en toe zoek je die sonische schop onder je gat op om jezelf aan te vuren, om jezelf tot aan de rand op te laden om dan lekker te ontploffen met de vuist in de lucht. Deze week gaan we voor zeven nummers die er altijd in slagen om net dat te doen.

Aaaaaah, het moment dat The Pixies in ons sjofele studentenleven binnentraden in 1987. De zon begon spontaan te schijnen en de schaarse kotmeubels vlogen bij vlagen in spaanders in het rond. Etterbeek daverde.

'Come On Pilgrim', de hoes met de behaarde rug en de "demo" die klonk als een orkaan. Van het label 4AD waren we wel wat verrassende dingen gewend, maar dit... Die vreemde mix van twanggitaren, hardcore-energie, poppy refreinen en de snerende, schrilsnijdende loeiharde kretologie van Black Francis. Rauwe, vlammende hoogspanning, perfect op plaat gezet (door Gary Smith, die mede door deze Pixies-productie oren mocht lenen aan Throwing Muses, Feelies, Blake Babies, The Chills en Billy Bragg). En eigenlijk zijn ze altijd heerlijk gebleven, onze Pixies. Want ze waren en blijven van ons.

“Donde no hay sufrimientooooooooooooooooooo. Waaaaaaaaahhhhh”

8 juni 2021
Laurens Leurs