Kevin Vergauwen

Achtergrond

Voor we weer met een kater, vetter dan Garfield, de afgevallen naalden van de kerstboom uit ons vast tapijt zitten peuteren en ons nog amper kunnen herinneren welke goede voornemens we op nieuwjaarsnacht weer tegen beter weten in hebben gemaakt, hebben we voor u nog een hele resem eindejaarslijstjes van onze redacteurs en echte would-be BV's.

Er is er maar één die het rijtje redacteurs mag afsluiten al kunnen we niet zeggen dat hij regeert met ijzeren vuist. Onze (kv) is een verlicht despoot die heus niet enkel één keer per jaar uit zijn ivoren toren afdaalt om zijn eindejaarslijst in ons gezicht te slaan. Hij is de man die constant cyberspace afschuimt naar nieuws en veelbelovende artiesten. Hij is ook de man die elk jaar de postbode mag trakteren omdat hij weer eens zoveel kilo's cd's en vinyl heeft afgeleverd en daarbovenop is hij de man die iedereen geljkmatig de mooiste brokken toewerpt en nooit vies is van een klopje op onze met roos bedekte schouders. Maar nu is het tijd om de champagnekurken te laten knallen en de driekleur buiten te hangen om de Belgen te eren, althans dat is wat (kv) doet.

De beste van het jaar.

1.   Raketkanon – ‘RKTKN #2'

2.   Ryan Adams – ‘1989’

3.   Wilco – ‘Star Wars’

4.   Viet Cong – ‘Viet Cong’

5.   Balthazar – ‘Thin Walls’

6.   Sleaford Mods – ‘Key Markets’

7.   BRNS – ‘Patine’

8.   EL VY – ‘Return To The Moon’

9.   The Slow Show – ‘White Water’

10. Kurt Vile – ‘b’lieve i’m goin down’

En ook nog Team William – ‘Drama’, Woodie Smalls – ‘Soft Parade’, STUFF. – ‘STUFF.’, Death Cab For Cutie – ‘Kintsugi’, Unknown Mortal Orchestra – ‘Multi-Love’, Glints – ‘EP’, Stadt – ‘Escalators’. Mocht ik het lijstje morgen invullen ziet het er allicht weer anders uit.

Amai, dat kon beter!

De helaasheid der Blur. Ben ik echt de enige die die comebackplaat niet begrijpt?

Mocht ik de tijd kunnen terugspoelen

Had ik toch nog één keertje Motörhead meegepikt op Graspop, nog één keertje. Zonde!

U hebt deze toch gezien?

Verdorie, we hebben weer nieuwe straffe Belgen in huis!

Straf live

1.   Glen Hansard - Ancienne Belgique, 30/09/2015

2.   dEUS – Cactus Festival, 12/07/2015

3.   Slowdive – Rock Herk, 18/07/2015

4.   Team Me – Botanique, 20/02/2015

5.   Thurston Moore – Cactus Festival 12/07/2015

In de marge

De open riolering die de sociale media is geworden voor de gefrustreerde zielen op deze aardkloot die overal, altijd en onophoudelijk ongenuanceerd hun mening moeten spuien. En eigenlijk ook wel de manier waarop de mainstream media hier op een vaak perverse en goedkope manier gebruik van maakt.

Coming up

Belgen, Belgen en nog eens Belgen! Denk: Glints, Brutus, Black Tolex, Gloria Boateng, Jackle Bow, It It Anita, Bazart, Shun Club, Zwartwerk, The Father The Son And The Holy Simon, Kalisto Bay, Blaegger, Pruikduif, Rhinos Are People Too, Cocaine Piss…

31 december 2015