Jukebox The Ghost

Achtergrond

Het zit je weer eens niet mee vandaag. Je staat op en ontdekt dat de hond heeft binnen gescheten. De appelsienen voor je dagelijks fruit zijn beschimmeld, er is geen koffie meer te bespeuren en tot overmaat van ramp heeft de postbode je krant maar half in de brievenbus gestoken waardoor de ene helft van je krant niet meer dan papier maché is geworden. Dit zijn de momenten waarop Jukebox the Ghost ideaal van pas komt.

Jukebox The Ghost



De pianopop van het trio, dat elkaar leerde kennen op schoolbanken van Washington University in 2003, werkt namelijk immens aanstekelijk. Toffe pianodeuntjes gaan hand in hand met funky gitaarstukken en opzwepende drumlijnen. Snuister maar eens rond op hun Myspace voor een eerste kennismaking en een minidocumentaire.

Hold It In is het ideale nummer om de band beter te leren kennen. Een perfect ensemble van instrumenten die een happy sfeertje creëren, zonder scrupules of gêne. De mooie tenorstem van Ben Thornewill doet de rest wel. Zijn stemgeluid, in combinatie met zijn presence achter de piano geeft hem trouwens een hoog Queen-gehalte. Mocht Freddy Mercury nog steeds nummers maken, dan zouden ze waarschijnlijk hard op die van Jukebox the Ghost gelijken.

Hun debuutalbum 'Let Live & Let Ghosts' ligt ondertussen al een tijdje in de rekken, maar ook live doen de rockers het uitstekend. De reviews van hun concerten zijn altijd laaiend enthousiast en aangezien journalisten altijd de waarheid spreken... . Negen februari staan ze samen met Adam Green in de AB Box, dus allen daarheen.

De bandnaam is trouwens een combinatie van een stukje tekst van Captain Beefheart en een stuk uit een boek van Nabokov, maar dat had je natuurlijk zelf wel al bedacht.

Wij hebben nog drie duotickets te geef voor hun concert in de AB komende dinsdag. Mail als de bliksem je naam naar info@damusic.be en val in de prijzen.

7 februari 2010
Niel Van Herck