Joris - Picasso

Joris - Picasso

Joris Longin is al vele jaren eigenaar van de Great Oak Studio in Rotselaar waar Delv!s, Stan Van Samang, Sam Bettens, The Lighthouse, Buurman, Hydrogen Sea, Tout Va Bien en vele anderen kind aan huis zijn. Vandaag treedt hij naar buiten met een eigen single.

Picasso, zoals de eerste single van JORIS, heet, heeft even tijd nodig om open te bloeien, maar zijn doorrookte, Greg Dulli-achtige stem verstrengelt zich mooi met die van Nina Sampermans (Hooverphonic, RAVVEL, Broiler & songwriter voor IBE, Tessa Dixson & Charles) en hij verzamelde een rits aan klasbakken rond zich.

Toetsenist van dienst is David Thomaere (The Voice, Typh Barrow, Billie Bentein etc), compagnon en venoot Steven van Gelder kroop achter de drums zoals hij ook al deed bij Tout Va Bien, Hydrogen Sea en Lady Linn, Sebastian Leye (DELV!S, Slow Pilot, Noémie Wolfs,…) mocht één van de vele gitaren uit de uitgebreide collectie beroeren en Boris Van Overschee  (Roselien, Warhaus) plukte aan de snaren van de bas.

Het resultaat is een warme track die zeker in de smaak zal vallen bij fans van Tom Waits, Cohen of Nick Cave, maar die ook een verre echo heeft van Dire Straits, zeker in het begin. Ontdek hem via de link hierboven of via de clip van de hand van Anton Coene (Balthazar, Black Box Revelation, Tessa Dixson, Raketkanon,…)

Smaakt naar meer? Zondag is Joris live mee te maken van bij u thuis en wel hierzo!

14 januari 2021
Marc Alenus