Joni Sheila

Achtergrond

Aha, eindejaar! Waar uw en onze lijstjesfetisj eindelijk ongegeneerd weelderig mag tieren. In de aanloop naar onze ultieme lijst met platen van het afgelopen jaar presenteren wij u ook de lijstjes van enkele bekende koppen uit het muziekwereldje.

Joni Sheila, de Gentse straatzangeres en studente communicatie, viel al op in Humo's Rock Rally 2010 en slaagde er dit jaar in om via een crowdfundingcampagne haar debuutplaat 'Change' op te nemen en uit te brengen. Wij voorspellen haar een bijzonder mooie toekomst!

Ondanks een bijzonder drukke agenda nam zij ook even de tijd om terug te blikken haar wonderjaar 2014!

De beste van het jaar

Het voorbije jaar had ik het nogal druk met het maken van mijn eigen plaat, dus dit is mijn algemene top 5.

  1. Radiohead – ‘OK Computer’
  2. Massive Attack – ‘Mezzanine’
  3. Nine Inch Nails – ‘With Teeth’
  4. Ed Sheeran – ‘X’
  5. Foals – ‘Total Life Forever’

Amai, dat kon beter!

7/11 van Beyoncé. Nogal ‘easy’ om je videoclip op je hotelkamer te maken terwijl je enkel een sweater en een onderbroek aanhebt. En ik vind het enorm jammer dat haar stem het hele nummer door geauto-tuned is.

Mocht ik kunnen, wekte ik deze terug tot leven

Niet echt overleden of gesplit maar ik mis de Gorillaz wel. Het hele concept van de band vind ik geweldig. Het feit dat het een virtuele band is waarvan elk bandlid zijn eigen verhaal heeft en dat ook zo naar buiten werd gebracht en de videoclips. En natuurlijk hun muziek. Ik kan en zal Gorillaz nooit beu worden. Bedenkers Damon Albarn en Jamie Hewlett hebben iets moois gemaakt. Gorillaz mogen voor mijn part terug meer aanbod komen.

U hebt deze toch gezien?

Een beetje schaamteloze zelfpromotie, mag dat?

Straf live

Gloria Boateng. Ik heb haar zien groeien. We deden alle twee mee in de Humo’s rock Rally van 2010. Vroeger deed ze het met een DJ en nu heeft ze een live band achter haar staan. Ze heeft heel wat vooruitgang gemaakt de afgelopen jaren. Ik zie het alleen maar beter worden.

Ik voorzie voor 2015

Nu ik in eigen beheer mijn eerste album uitgebracht heb, hoop ik dat mijn project van de grond komt. Het zou leuk zijn om wat airplay en meer optredens te krijgen zowel in het binnen- en buitenland. En anders ga ik eens zelf de wereld rondtrekken met mijn gitaar. Ik heb ook nog een 700-tal CD’s op mijn slaapkamer staan, die moet ik ook nog zien te verkopen. Voor wie geïnteresseerd is: www.jonisheila.com.

Coolste trend

Helaas ben ik niet echt een trendwatcher op muzikaal vlak. Maar ik denk dat er de laatste tijd meer vrouwen in de scene komen. Meer van dat!

16 december 2014