#JohnPeel1977 - Some Chicken - New Religion (1977)

#JohnPeel1977 - Some Chicken - New Religion (1977)

Via een muziekvriend viel ons onlangs een fijne lijst in de schoot. 'John Peel’s Festive Fifty 1977' bevat een keur aan fijne songs, die volgens BBC-dj, icoon en trendsetter John Peel het woelige jaar 1977 feestelijk inkleurden. Benevens de obligate Neil Young, Clash, Pink Floyd, Ramones en andere pittige Stranglers zochten wij vooral de dingen uit, die ons nauwelijks bekend waren of een hele verre bel deden rinkelen.

Nummer zestien in de Festive Fifty ’77 van John Peel en weer een grappig punkding.

Nooit eerder gehoord en op het eerste gehoor in de stijl van de snelle en humoristische punks, zoals Toy Dolls die al vele decennia lang serveren. Maar deze is toch een stuk ruwer en rauwer. Uit Nottingham, Some Chicken, die in 1973 al bij elkaar kwamen onder de naam The Scabs. Maar The Scabs werden Some Chicken, toen zanger Ivor Badcock de groep vervoegde, alles in een stroomversnelling gooide en ze door punklabel Raw Records opgepikt werden voor een aantal singles en een album.

Rond 1978 en 1979 speelden ze heel het VK rond en deden ze voorprogramma’s van XTC, Tom Robinson Band, X-Ray Spex, Adam & The Ants en Cheap Trick, maar veel verder dan een paar singles en een album heeft het hen helaas niet gebracht.

21 oktober 2023
Laurens Leurs