#JohnPeel1977 - Dr. Feelgood - Paradise (1977)

#JohnPeel1977 - Dr. Feelgood - Paradise (1977)

Via een muziekvriend viel ons onlangs een fijne lijst in de schoot. 'John Peel’s Festive Fifty 1977' bevat een keur aan fijne songs, die volgens BBC-dj, icoon en trendsetter John Peel het woelige jaar 1977 feestelijk inkleurden. Benevens de obligate Neil Young, Clash, Pink Floyd, Ramones en andere pittige Stranglers zochten wij vooral de dingen uit, die ons nauwelijks bekend waren of een hele verre bel deden rinkelen.

Een minder gekend nummer van Dr. Feelgood (geen Roxette of Milk And Alcohol), gezongen door Duracell-stergitarist Wilko Johnson. We stonden met The Romans ooit op dezelfde affiche van het Breekend City Festival in 1988, maar toen was Wilko er al niet meer bij, lonkten ze expliciet naar de hitlijsten en schaafden daarvoor de scherpe kanten definitief van de rauwe pubrockbluesandroll af.

Af en toe zag je nog een glimp, wanneer zanger Lee Brilleaux er zin in had, maar vintage Dr. Feelgood was het niet meer. Deze wel. In 1977 vlamde het nog pittig en brachten ze zelfs twee lp’s op één jaar uit. Paradise komt van 'Sneakin’ Suspicion'. 

19 oktober 2023
Laurens Leurs