John Ghost - Airships Are Organisms

Inlandse Maatjes

John Ghost - Airships Are Organisms

Is het een vliegtuig? Is het een organisme? Nee, het is John Ghost.

John Ghost, het collectief bestaande uit Jo De Geest (composities, guitar, loops), Rob Banken (altsax, basklarinet, fluit), Wim Segers (vibrafoon, marimba, percussie), Karel Cuelenaere (piano, Fender Rhodes, synth), bassist Lieven Van Pee en Elias Devoldere (drums, percussie) wordt vaak beschreven als de symbiose tussen de sound van Steve Reich, John Hollenbeck, Nils Frahm en Jaga Jazzist.

Hoe goed dit pak de band past kan je zelf beoordelen aan de hand van de nieuwe single van het sextet die wij hier in première aan uw oren en ogen aanbieden. De single is tegelijk het titelnummer van de plaat die op 27 september verschijnt op Sdban Ultra het Gentse label waar ook STUFF., Black Flower, TaxiWars, De Beren Gieren en Compro Oro zitten.

Op de nieuwe plaat presenteert John Ghost schijnbaar eenvoudige oorwormen die ondersteund worden door het besturen van ondertoon die harmonische wendingen en een ritmische en melodische gelaagdheid teweeg brengt. Het resultaat is een opvallend dansbare soundtrack.

Dat kon je al horen op de single Time/Traveller en zijn b-kant Disfunctional Rabbits: The Disfunction en nu is er dus de titeltrack van de plaat die in totaal zeven tracks zal tellen. Live kan je de band aan het werk zien op 16/11/19 in de Appeltuin, Leuven en op 28/11/19 in de Handelsbeurs, Gent.

29 augustus 2019
Marc Alenus