Jimmy Jay - Show Me Love

Jimmy Jay - Show Me Love

Jimmy Jay treedt uit de schaduw van zijn verdriet met aangrijpende single en dito clip.

Drie jaar geleden, op 18 december 2016, raakte Jimmy Jay’s broer Dimitri betrokken bij een dodelijk ongeval. Hij en zijn vriendin Daisy overleefden de klap niet en dat was het begin van een heel donkere periode voor de nabestaanden, niet in het minst voor Jimmy die niet alleen zijn broer maar ook zijn vriend verloor. Jimmy voelde zich vaak erg eenzaam en onbegrepen, maar verwerkte zijn verlies in zijn muziek.

Het resultaat was de ep ‘Mood Spectrum’ die net voor Kerstmis verscheen – een periode waarin eenzaamheid en verlies nog zwaarder wegen. De single van de ep Show Me Love kreeg een prachtige clip. Muzikaal doet Jimmy Jay wat denken aan The Irrepressibles en Michael Jackson. De laatste noemt hij alvast zelf als een grote invloed.

In zijn teksten is Jimmy Jay griezelig eerlijk waardoor de luisteraar zich een beetje ongemakkelijk voelt, maar daar hoeft Jay zich niets van aan te trekken. Hij heeft zelf veel meer doorstaan en het moet heel wat moed gevergd hebben om dit uit te brengen. En wat kan je hebben tegen oprechtheid? Bovendien kan niemand om de kwaliteit heen van zowel song als clip. Oordeelt u zelf:

25 december 2019
Marc Alenus