Jesco - Bored Or Sad

Jesco - Bored Or Sad

Wat een muzikale diversiteit hebben wij toch in de lage landen. En gelukkig maar, want het lijkt erop dat we het nog even moeten stellen met eigen bands en de bands uit de omringede buurlanden. Een folk-‘n’-rollband hadden we nog niet, maar als dat is wat Jesco is, dan graag.

Jesco bestaat al sinds 2013, toen vier muzikale vrienden, ieder met een verschillende muziekachtergrond, samen kwamen de band vormden. Ze vonden elkaar in donkere, folky rock-'n'-roll  en al snel konden zij het podium delen met bands als The Goddamn Gallows, Daddy Long Legs, Hackensaw Boys, The Dead Brothers en Left Lane Cruiser. Uiteraard hadden al deze bands  invloed op het kwartet uit Utrecht, dat ondertussen zowel akoestisch, versterkt en iets daartussen prima uit de voeten kan en met traditionele instrumenten een soort "vuile rock-'n'-roll" spelen.  

Na een live opname en enkele ep's, 'Just Business' in 2016 en 'Worms' in 2018, was het hoog tijd voor een volledig album. Vanaf het voorjaar van 2018 tot begin dit jaar werkten Berend Vrakking (zang, banjo, gitaar), Joost Bos (accordeon, wasbord), Joran van Bart (staande bas) en Victor van den Hende (wasbord en percussie) gestaag aan het debuutalbum 'Bored Or Sad'. En dat is een verbluffende reis geworden doorheen Nederlands Americanaland. 

Eerste single Bored Or Sad is voorzien van een knap ogende clip met een muzikale oorwurm van jewelste. En de warme stem van Berend Vrakking is zeer uitnodigend, maar vergeet vooral niet: "Better to be bored than to be sad".

1 juni 2021
Bert Gysemans