Jerry Spin - Loan Shark

Jerry Spin - Loan Shark

De trilogie komt tot zijn einde, maar voor de band begint het nu allemaal pas.

Vandaag breit Jerry Spin een sluitstuk aan de cinematische single-trilogie. Na Offshores en Transitions is er nu Loan Shark. Hij schotelt ons alweer een intrigerende videoclip voor waarin hij zich samen met zijn band, de Spinners, begeeft in de ondergrondse wereld van de geldbeluste sjacheraar.

Loan Shark (“woekeraar”) is de derde en laatste single van debuut-ep 'Beasts' die op 12 mei uitkomt. Met die ‘Beasts’ verwijst Jerry naar bedenkelijke figuren — niet zelden uit de ondernemerswereld ­— in wiens huid hij kruipt. De clip van Loan Shark voert de inmiddels herkenbare ingrediënten op tot een kookpunt. Een geldhaai jaagt biljetten door een teller in een ondergrondse kluis. Concentrische cirkels ontrollen zich hypnotiserend op flikkerende schermen. Strakke ondernemersfiguren in pakken doceren dubieus marketingadvies waarbij de wet van de rijkste geldt. Verder van de partij zijn ook de Spinners, Jerry Spins live band, die, zo blijkt, een aardig potje kunnen pokeren!

Jerry Spin toont zich met Loan Shark op zijn theatraalst en dat is geen toeval: op vrijdagavond 2 juni pakt de Gentse bard uit met de releaseshow van de debuut-ep ‘Beasts’ in de oude theaterzaal van de Gentse Minardschouwburg.

30 april 2023
Marc Alenus