Jeroen Camerlynck (De Fanfaar)

Achtergrond

Voor we weer met een kater, vetter dan Garfield, de afgevallen naalden van de kerstboom uit ons vast tapijt zitten peuteren en ons nog amper kunnen herinneren welke goede voornemens we op nieuwjaarsnacht weer tegen beter weten in hebben gemaakt, hebben we voor u nog een hele resem eindejaarslijstjes van onze redacteurs en van echte en would-be BV's.

Jeroen Camerlynck is in het dagelijkse leven zanger/gitarist bij De Fanfaar. Het afgelopen jaar was voor zijn band op zijn minst gezegd opwindend. Met de Fanfaar bracht hij in het voorjaar 'De Raven Komen' uit. Deze zomer speelden ze samen met partner in crime Urbanus een veelheid aan festivals plat. Van Pinkpop tot het Openluchtthearter Rivervierenhof, overal werd Gigippeke van Meulebeik met open armen ontvangen.

De beste van het jaar.

1.  Faith No More - 'Sol Invictus'

2.  The Hell - 'Brutopia'

3.  Raketkanon - '2'

4.  Action Bronson - 'Mr. Wonderful'

5.  Sleafords Mods- 'Key markets'

Amai, dat kon beter!

Niets bijzonders, al was ik me in 2015 nog altijd aan het ergeren aan die laatste plaat van Eels.

Maar ook zonder namen te noemen, vraag ik me steeds vaker af of mensen nog naar festivals of soms zelf optredens tout court gaan voor de muziek? Maar alleen voor de ‘sfeer’. Dat is al een blooper op zichzelf.

Mocht ik de tijd kunnen terugspoelenDoor zelf te moeten spelen heb ik Graspop 2015 gemist. Nochtans beste affiche in jaren,damn!

Ik ben (thank God) niet meer mee met Adèle, ik kon nog tot '21' volgen, maar ben de tel (gewild) kwijt geraakt.

U hebt deze toch gezien?

Best fier op deze: 

Straf live:

Weird Al Yankovic @ AB, Brussel: ik heb mij geen second verveeld met alle zotte kostuumwissels en de variatie in de show. Plat gelegen van ’t lachen…The Bronx + Frank Carter and the rattlesnakes @ Muziekodroom, Hasselt: Mijn derde keer The Bronx en de beste keer. Ze worden altijd maar beter. Zalige band, zalige frontman…punk zoals punk hoort te zijn!

Ik voorzie voor 2016Eerst en vooral nog één extra large show spelen met Urbanus en De Fanfaar in de AB en daarna zien we wel…Sowieso begint De Fanfaar begin 2016 te schrijven aan een nieuwe plaat.

Coming up

Ik wens Urbanus en De Fanfaar een zware doorbraak in Vaticaanstad en de Verenigde Staten. En voor alle andere bands net hetzelfde!

11 december 2015