Jerk Beefy - Remedy

Jerk Beefy - Remedy

Green Day heeft een Aalsters broertje.

Als vroegere new waver en postpunker snappen we heel de hang naar de nineties niet echt, voor ons vooral toch het decennium van de slechte smaak, vooral op popgebied. Bandjes als Sum 41, Blink 182, Good Charlotte en zelfs de eersteling van Avril Lavigne konden er nog net mee door, maar wie opgroeide met punkbands als The Exploited, Dead Kennedys, U.K. Subs en aanverwanten keek ook daar toch naar met een lichtjes meewarige blik en doorstreepte het woord punk in "poppunk" het liefst met een dikke zwarte markeerstift.

Maar he, er zijn mensen die lol koppelen aan lichtjes rel schoppen en die willen we dat plezier niet misgunnen. En kijk, onze kinderen komen nieuwsgierig naar beneden om te ontdekken naar welke leuke poppunkband uit de nineties vader nu weer aan het luisteren is.

Sorry kids, het is een bandje van nu en van hier zelfs! Jerk Beefy is de naam en Remedy is een afdoend middel tegen het sarcasme van de ouwe grijze. Het is dan ook een energiek, goed gespeeld en gezongen nummer volledig in de stijl van genoemde voorbeelden. En ja, hij wil zelfs de meer dan redelijke tekst meebrullen, een blik Cara opentrekken en het schuim tegen het plafond laten spatten. Als dat maar goed komt!

31 maart 2023
Marc Alenus