JERIKO - Sick Days

JERIKO - Sick Days

De bandnaam klinkt als die van een jeugdhuis, gesticht in de jaren zeventig. Maar vergis u niet: dit is een vijfkoppig wezen om rekening mee te houden.

Als band is JERIKO nog niet eens uit de pampers. Vandaag slaakt de boreling zelfs nog maar een eerste schreeuw. Sick Days heet die, en song en video tonen meteen dat dit monstertje wel eens snel volwassen zou kunnen worden. De single wordt al een maand geteased op de socials van de band. Alsof ze tienduizenden volgers hebben die allemaal reikhalzend uitkijken naar dit nieuwe leven. Nu ja, je kan maar beter groot dromen. Dat hebben de vijf uit Gent, Liedekerke en Aalst alvast goed begrepen.

En voor wie er op zat te wachten: Sick Days is een lekker volwassen rocksong met een niet alledaagse structuur, een gezonde dosis madness en hooks die zich meteen vastzetten achter je oren. Verantwoordelijk voor deze nieuwe muzikale baby zijn drummer Widmer Vandroogenbroeck, gitarist-zanger Caro Meysmans, gitarist-zanger Brecht Van Nieuwenhove, toetseniste-zangeres Benthe Waegeman en bassist Jef Arys.

De vijf treden ook allemaal op in de ambitieuze videoclip naast de mysterieuze hotelgaste Lieselotte Janssens als piccolo's en kok van het hotel. De hotelgaste stelt hoge eisen aan het personeel, maar dat loopt helemaal fout af. Wat er precies gebeurt, moet je natuurlijk zelf ontdekken.

Op 22 september speelt JERIKO in jeugdhuis Stam X in Denderleeuw.

8 september 2023
Marc Alenus