Jen - The Fourth Of July

Jen - The Fourth Of July

Zeiden we deze morgen dat er al heel wat talent uit de PXL is gekomen? Hier is er nog eentje.

Jente Neels, dochter uit een muzikale Brugse familie waarin ook vader Eric (o.a. Crapule De Luxe en Bert De Coninck) en broers Frodo (Swan Control, From Whence We Came,…) en Arend (Eternal Rest) al van talent getuigden, is al een tijd actief in de band Might Be. Als Jen plant ze nu ook een solocarrière.

Might Be is niet dood, maar kreeg wel een nieuwe naam (Neva) en zal over een aantal maanden ook een eerste single lossen. Maar Jen had ook al een pak demo’s liggen die niet onder de vlag van Might Be passen en de lockdown was een ideale tijd om die af te werken en om nieuwe nummers te schrijven.

Een van de nummers die in een lade lagen te wachten is The Fourth Of July, geen nummer over de onafhankelijkheidsdag van de VS, maar simpelweg een verwijzing naar de verjaardagdatum van een ex-vriendje. De tekst was al zo goed als klaar en vond Jen terug in een notitieboekje. De muziek heeft ze er helemaal zelf onder geplakt: van de zanglijnen en de gitaar tot de strijkers en de samples.

Op de PXL vond ze wel de juiste man voor de productie. Die legde ze in handen van Lukas Hellings, met wie ze ook al aan een bandproject werkt en waarmee het dermate klikt dat de twee binnenkort nog eens een week de studio induiken.

Luisterend naar The Fourth Of July snappen we het helemaal. De track past in het rijtje van Julien Baker en Tomberlin en ook de meest gevoelige sound van Phoebe Bridgers is niet veraf. De combinatie van de akoestische gitaar en de fijnmazige elektronica klinkt erg fris en natuurlijk is er ook de prachtstem van de zangeres in kwestie die al van jongsaf getraind is aan het conservatorium in Brugge. Ontdek dit talent hieronder.

bron: Krant Van West-Vlaanderen

26 juni 2020
Marc Alenus