Jasper Maekelberg (Faces On TV)

Achtergrond

Voor we weer met een kater, vetter dan Garfield, de afgevallen naalden van de kerstboom uit ons vast tapijt zitten peuteren en ons nog amper kunnen herinneren welke goede voornemens we op nieuwjaarsnacht weer tegen beter weten in hebben gemaakt, hebben we voor u nog een hele resem eindejaarslijstjes van onze redacteurs en echte would-be BV's.

Jasper Maekelberg heeft zijn eigen band, Faces On TV, maar heeft nog heel wat andere potjes op het vuur staan. Zo producete hij onder meer de nieuwe plaat van Marble Sounds, die voor januari gepland staat, en had hij een vinger in de bejubelde debuutplaat van Douglas Firs. Voor ons overliep hij 2015 en bleef hij steken bij volgende bands/gebeurtenissen/…

 

 

De beste van het jaar

  1. Kendrick Lamar – ‘To Pimp A Butterfly’
  2. Tame Impala – ‘Currents’
  3. Destroyer – ‘Poison Season’
  4. Young Fathers – ‘White Men Are Black Men Too’
  5. The Germans – ‘Are Animals Different’

Amai, dat kon beter!

Kurt Vile in de AB: het meest van verwacht, het minst waargemaakt. Niet barslecht, maar ze vonden elkaar niet op het podium, het geluid had kuren en het was alsof Vile verloren had bij het FIFA spelen op de tourbus en het ambras was tussen de bandleden.

Mocht ik de tijd kunnen terugspoelen

…was ik toch naar het Pitchfork Festival Paris geweest. Geen idee waarom dat mislukt is.

U hebt deze toch gezien?

Love/Dead, geregisseerd door Victor Van Rossem.

Straf live

The Arcs in de AB. Nog eens echt muziek spelen en emotie overbrengen op een podium. Zeldzaam, zo lijkt het, de laatste tijd.

Ik voorzie voor 2016

Faces On TV komt met een nieuwe single! En eind april is er onze eerste verzameling nummers. Waarschijnlijk in de vorm van een ep.

Coming up

Naast Faces On TV? Er komen wel wat coole Belgische platen aan: Soldier’s Heart, Warhola, Bazart, Marble Sounds, Hypochristmutreefuzz, …

Maar hoorde ik niet dat Gorillaz in de studio zat? En dat David Bowie daar op bezoek was geweest?

23 december 2015