Jaguar Jaguar - You Got Me

Inlandse Maatjes

In haar eindejaarslijstje keek onze fotografe (LK) uit naar meer van Jaguar Jaguar. Dat meer is er nu.

“Jaguar Jaguar. Een band zonder frontman, maar met leden van Lohaus, Soldier’s Hart en Faces On TV. Dat kan niet anders dan veelbelovend zijn,” zo verwoordde een van onze youngsters het. Hoe veelbelovend, dat bleek deze week met You Got Me, de zomerse nieuwe single van Jaguar Jaguar die geschreven werd in Portugal en daar ook, dankzij Tina Herbots, een clip kreeg. Deze zomer mag de band daar trouwens opnieuw heen om te spelen op het NOS Live festival.  

Hun zwoele, funky en tegelijk nachtelijke sound die hier ergens tussen Jungle, Maribou State en Tame Impala hangt, is eigentijds en maakt de Antwerpse band tot een van de speerpunten van de huidige belpopscene. Geen wonder dat ze op het Termómetro Festival de Spaanse en Portugese concurrentie naar huis speelden.

Voor ze weer richting zuiden trekken, kan je Jaguar Jaguar live meemaken in eigen land zoals in Het Depot te Leuven op 25 maart, op 3 april in Muziekodroom, Hasselt, op 6 april in De Warande, Turnhout, op 11 april in Cactus Muziekcentrum te Brugge, op 3 mei in Geruis te Dendermonde en op 7 juni op Gladiolen. Begin mei staat de band ook op het hippe Here Comes The Summer Festival in Nederland.

 

20 maart 2019
Marc Alenus