Jaguar Jaguar - Tricks

Inlandse Maatjes

Uit de vruchtbare grond van Lohaus is een nieuwe band ontstaan en die heeft meer dan een truc achter de hand, zo blijkt uit een eerste single.

Zowel Thomas Lauwers (zang), Emiel Raeymaekers (gitaar), Dries Meeus (toetsen) als Jasper Segers (bas) zaten al samen in Lohaus (de laatste speelde ook bij Soldier’s Heart). Zij vonden bij Tamino en Faces On TV Ruben Vanhoutte en plaatsten hem bij hen achter de drumkit. Jaguar Jaguar was geboren.

Als eerste single werd gekozen voor Tricks, een loom, zomers nummer waarop het heerlijk “dirty dancing” is in bermuda en op slippers. Dat dit nummer in Spanje geboren werd, mag dus niet verrassen. Daar schreef de band trouwens een hele ep bij elkaar. ‘Montjoi’ heet die en hij komt uit op 2 november en wordt op 6 november voorgesteld op Kontzert. In Gent.

De uiteindelijke opname gebeurde bij Jasper Segers thuis die ook de productie voor zijn rekening nam. De kleurrijke, speelse videoclip en alles van artwork is dan weer gemaakt door gitarist Emiel Raeymaekers samen met z'n vriendin Tina Herbots (Connan Mockasin, Bazart, The Van Jets, Blackwave etc..).

Uniek aan Jaguar Jaguar is dat de bandleden in alle beelden onzichtbaar blijven. Op de persfoto’s worden ze vervangen door vijf kinderen. Twee daarvan spelen in de clip de hoofdrol.

17 september 2018
Marc Alenus