Jack Vamp & The Castle of Creep - Jack's Tendency

Jack Vamp & The Castle of Creep - Jack's Tendency

Jack heeft een hang naar de jaren tachtig, maar pin hem niet vast op één genre.

Jack Vamp & The Castle of Creep, niet de beste bandnaam, maar wel eentje die intrigeert en sinds singles als Felix The Cat en vooral On The Run zijn wij wel fan van dit project van Arthur Boussiron. Die is nog altijd maar vierentwintig, maar hij klinkt alsof hij in een vat met eighties-new wave en -pop is gevallen, samen met de bewoners van dat spookkasteel: Ruben Brems (gitaar), Lukas Hellings (Synths), Hannes Lodewijckx (gitaar) en drummer Nick Caers.

Onder de vleugels van Pieter-Jan Decraene (Sam De Nef, Rhinos Are People Too) werd een eerste plaat ingeblikt, waarvan we nu al een paar erg leuke singles kregen. En ook al klinkt Jack's Tendency als iets van Daryl Hall & John Oates en tijdgenoten (en dus hopeloos gedateerd), is ook deze single onweerstaanbaar. De band zit dan ook niet voor niets bij de negen finalisten van 'De Nieuwe Lichting'. We gaan hier nog veel van horen!

De clip bij het nieuwe nummer verwijst naar 'A Clockwork Orange' en kan je hieronder bekijken.

Wil je de band steunen in 'De Nieuwe Lichting' en/of één van de andere acht kandidaten steunen, rep je dan naar StuBru waar Anna Maehl, Barno Koevoet & de Duimspijkers, LeBlanc, Mayorga, Noonzy, Oriana Ikomo en Spacebabymadcha ook naar je steun hengelen. Ze lieten de andere achthonderdveertig inzendingen al achter zich. Maandag 30 januari tussen 16 en 18 uur wordt de top drie bekendgemaakt. Stemmen kan nog heel deze week.

25 januari 2023
Marc Alenus