Jack And The Weatherman - Starlight

Jack And The Weatherman - Starlight

Laat het sterrenlicht in je hart of zoiets.

Jack And The Weatherman, oftewel Berry ‘Jack’ Krikken en Sebastiaan ‘Weatherman’ Weerman, zijn oude schoolvrienden van elkaar uit Emmen, Nederland. Bij toeval liepen ze elkaar jaren later weer tegen het lijf in Haarlem. Et voilà, Jack And The Weatherman was geboren. De muziek van het duo klinkt als vrolijke, zonnige folkpop, geïnspireerd door artiesten als Jason Mraz, Milky Chance en The Lumineers, maar vooral ook door het leven, de zon en de Haarlemse surfcultuur. In 2018 bracht Jack And The Weatherman debuutalbum ‘The Lucky Ones’ uit, dat goed werd ontvangen in binnen- en buitenland en inmiddels miljoenen keren is gestreamd op Spotify. 

Jack And The Weatherman combineert elementen van pop, folk, reggae en hiphop met positieve en diepgaande teksten. De groep behaalde een enorm succes met debuutsingle Free, een vrolijk folknummer dat ondertussen meer dan zes miljoen keer werd beluisterd op Spotify. Met de hit Till The Sun Comes Up wisten ze eerder al een gouden plaat binnen te slepen, die inmiddels bijna platina is geworden. JATW verzorgde in het verleden reeds voorprogramma’s van onder meer Sticky Fingers en Xavier Rudd. 

Voor de kick-off van de nieuwe tournee releaset Jack And The Weatherman nieuwe single Starlight. “Een romantisch, warm en vrolijk liedje”, licht het duo toe. “Een ode aan de lange liefde met onze vriendinnen.” Zoals het een nachtelijk liedje past, start het nog ingetogen, maar al snel komt de zon op en mondt het nummer uit in een zonnige oorwurm van een refrein.

In België hebben JATW al miljoenen streams op het conto en begin volgend jaar volgt er een Europese tour, waarbij ze ook België passeren.

21 oktober 2022
Marc Alenus