Jaan Hantson - Devil In Your Eyes

Jaan Hantson - Devil In Your Eyes

Ditmaal werkte de Belgische producer-muzikant opnieuw samen met een zangeres die hij leerde kennen, toen hij in Londen studeerde.

Helemaal bij de start van dit muziekjaar leverde Nanca onder eigen naam de prachtige single Saints & Prayers af. Mastermind achter de track was toen Gentenaar Jaan Hantson, die met de Spaanse op school zat in Londen van waaruit hij nog altijd operereert.

Vandaag stuurt hij opnieuw een samenwerking met een ex-studiegenoot de wereld in: Devil In Your Eyes. Hantson schreef de track, speelde hem in, nam hem op en mixte alles. Vervolgens stuurde hij hem dan naar Antonia Dwyer die er vervolgens in alle vrijheid een vocale bijdrage aan mocht leveren.

Het resultaat doet een beetje denken aan Oscar & The Wolf die ook wel eens melancholie, elektronica en hiphopbeats tot een geheel samenbrengt. De inbreng van een een vrouwenstem is een goede zet, want ze werpt een heel ander licht op de track. Bovendien is Dwyer duidelijk niet gespeend van talent. Als ze zingt, klinkt ze erg soulvol en als ze rapt, klinkt dat heel organisch en soepel.

18 augustus 2023
Marc Alenus