Ivori Moss - Bulldozer Baby

Ivori Moss - Bulldozer Baby

Na drie echte baby's bevalt de band van deze single.

Het was even stil rond Ivori Moss na de succesvolle debuut-ep 'Deep Dive'. De band speelde nog wel mee in Humo's Rock Rally 2022, maar op nieuw materiaal was het wachten. Aline Goffin en haar neven Sander en Jasper Bullynck hadden daar goede familiale redenen voor, maar nu is het weer tijd om verder te timmeren aan de weg.

De ambitie blijkt groter dan ooit, want voor nieuwe single Bulldozer Baby - en de aankomende ep, waarop die zal prijken - vonden ze Luk Cox aka Shameboy bereid om in de producersstoel plaats te nemen. Het resultaat is aanstekelijk als Mpox en gelukkig een pak minder schadelijk voor de gezondheid. Enkel uitputting op de dansvloer dreigt, want deze single kan zo in de mix met het beste van Robyn of Röyksopp.

Dat het nummer ook nog over iets gaat, is een mooie extra. In dit geval gaat het over iemand die telkens weer over zich laat lopen, verblind door de liefde. "Kill my confidence / cut it in two / Do whatever makes you feel better / a break through / It’s the consequence of wanting you, Bulldozer Baby."

6 september 2024
Marc Alenus