#ItsJazz - Bill Frisell - Live To Tell (1992)

#ItsJazz - Bill Frisell - Live To Tell (1992)

Bij Monty Python zouden ze zeggen: “And now for something completely different.” Jazz kregen we niet bepaald met de paplepel binnen. We zijn er eerder op gestoten en het was zeker geen liefde op het eerste gehoor. Maar de biblio- en mediatheken leverden ons genoeg studiemateriaal. En gaandeweg hebben we er ons een weg in gebaand en er een eigenzinnige collectie mee opgebouwd. Lou Reed zei het al: “If it has more than three chords, it's jazz.”

Op goed geluk eens in een kringloopwinkel meegenomen voor één euro, omdat het wel een belletje deed rinkelen. En of dat rinkelde!

Sindsdien koesteren we de naam van Amerikaan Bill Frisell en zien we hem opduiken bij andere helden als Elvis Costello of Marianne Faithfull, want het siert de man dat hij naast toewijding aan de jazz oog en oor niet laat voorbijgaan aan knappe popsongs zoals dit Live To Tell, een popparel van de hand van Patrick Leonard en Madonna Louise Veronica Ciccone.

Hij hanteert een warm geluid en speelt met de effectpedalen op briljante wijze en zonder dat je door hebt welke effecten hij precies intrapt.

26 juli 2021
Laurens Leurs