Isopoda ontpopt zich tot Fossil Evolution

Achtergrond

Wie herinnert zich nog Isopoda, de progressieve rockers uit Aalst? In de seventies werden ze het Vlaamse Genesis genoemd. En dat is niet ver van de waarheid. Van hun twee albums (‘Acrostichon’ uit ’78 en ‘Taking Root’ uit ’81) scheerde vooral de eerste artistieke toppen. Eindelijk heeft deze legendarische band een erfgenaam gevonden in Fossil Evolution.

Isopoda ontpopt zich tot Fossil Evolution



Eén van de stichtende leden van Isopoda, zanger-bassist Arnold De Schepper, heeft samen met zijn drie zonen Maarten, Arne en Wouter en hun schoolmakker Pieter De Groeve de evolutieleer nog eens een handje geholpen. Verwacht geen fossielen, maar frisse, eigentijdse progrock.

De groep heeft immers vijf composities klaargestoomd voor het debuut ‘World in Motion’, dat op 24 oktober verschijnt op het Nederlandse label Freia. Ook een bewerking van de Isopoda-song ‘Considering’ staat op het schijfje.

Diezelfde avond concerteert FE naast het Britse Antimatter. Elke Vlaming met progrock in zijn vezels rept zich dan naar de Cacaofabriek in Helmond. De cd zou dan ook beschikbaar moeten zijn. Het optreden op het Sounds of Fall festival op 25 oktober werd geannuleerd wegens een herschikking van het programma, naar aanleiding van het overlijden van The Aurora Project-gitarist Marc Vooijs.

Een voorproefje van de geboorte van Fossil Evolution vind je op hun Facebook-pagina.

15 oktober 2014
Christoph Lintermans