Ismena - What Got Into Me

Ismena - What Got Into Me

What Got Into Me is de tweede van drie singles die de Utrechtse dark indie-muzikant Ismena uitbrengt. Het is een volgende voorbode van debuutalbum Until We Part dat in november van dit jaar zal verschijnen.

Het nummer beschrijft diepe gevoelens van verlangen en pijn. Het gaat over het niet kunnen omgaan met de waarheid en daardoor in waanbeelden leven. Het is een melancholisch verhaal waarbij de duistere tekst wordt benadrukt door zware, doch sober ingezette, instrumentale partijen en zweverige zanglijnen. Naast Ismena Goossen (zang, gitaar) maken verder Kevin van den Burg (bas), Wiard Jorritsma (gitaar) en Toby Weidmann (drums) deel uit van de band. 

Voor een tweede maal op rij weet de jonge muzikante bovendien een prachtige video af te leveren. Het resultaat laat zien dat je voor een pakkend stukje cinema duidelijk niet naar exotische oorden hoeft te trekken. Liever investeren in een mooi verhaal, montage en editing. Een verstandige en creatieve aanpak. En een verademing na een jaar vol van die lyricvideo's, al zaten daar ook wel enkele juweeltjes tussen.

De toon is gezet, we kijken uit naar single nummer drie en vanzelfsprekend ook het full album.

24 juni 2021
John Van de Mergel