Ismena - I Don't Think I'll See You Again

Ismena - I Don't Think I'll See You Again

De vierentwintigjarige Nederlandse gaat ervoor. 

Helemaal nieuw is dark indie-artiest Ismena niet. De gelijknamige band bracht al een ep en een album uit, zij het enkel digitaal. Maar frontvrouw Ismena Goossen plant nu een solo-album (uit op 15 september) en dat wordt de eerste release op vinyl (via Electric Spark Records).

Met de plaat keert ze terug naar haar roots als singer-songwriter. En dat had zo zijn redenen. Ismena vertelt over liefdesverdriet, depressie en onzekerheid maar laat ook een lichtere kant zien. Het album is voor haar namelijk een transitie van iemand die afhankelijk is van anderen naar een zelfstandig persoon die zich ook alleen kan redden. In single I Don't Think I'll See You Again verwerkt ze het einde van een relatie en leert ze te accepteren dat niet altijd alles gaat zoals je zou willen. Het zet de toon voor de volgende twee singles en het aanstaande album.

Ze nam het album volledig thuis op. De mix was in handen van Ivy van der Veer en de mastering gebeurde door Erwin Hermsen (Toneshed). De plaat zal veel kleiner klinken dan 'Until We Part'. Niet alleen omdat het Ismena solo is, maar ook omdat ze zich vooral begeleidt op akoestische gitaar; zoals ook te horen is op de eerste single.

Foto: Maaike Ronhaar

17 maart 2023
Marc Alenus