Iskander Moon - Saturday Silence

Iskander Moon - Saturday Silence

Hij schreef dit nummer in één ruk aan de piano.

[PIAS] Belgium is trots en zet nieuwe aanwinst Iskander Moon meteen op mooie podia. Debuutsingle Saturday Silence verklaart al een deel van dat enthousiasme voor de tweeëntwintigjarige multi-instrumentalist die er ondanks de jonge leeftijd al een uitgebreid muzikaal parcours heeft opzitten.

Als jongeman tourde hij door Europa met het koorensemble Collegium Vocale (onder leiding van Philippe Herreweghe), schreef polyfone composities voor het mannenkoor Dionysos Now!, speelde in het tuxedorock-trio HYPER! en de fusionband Shikata Ga Nai. Intusssen werkte hij ook als producer, sessiemuzikant en songwriter voor artiesten als Mooneye, The Starlings, Camille en Ibe. Tegelijkertijd timmerde Iskander in alle stilte aan de weg als solo-artiest.

Verknocht aan het opgeslokt worden door een grote anonieme stad, trok hij voor langere periodes naar plekken als New York, Berlijn, Boston en Firenze. Iskander dompelde er zich telkens helemaal onder in de lokale muziekscene, speelde in tal van singer-songwritercafé’s, waar hij indruk maakte met zijn warme tenorstem en hij schreef en passant een berg fonkelende folkpopsongs.

Saturday Silence is er daar eentje van. Over de song zegt hij: “Dit was zo’n nummer dat er, zittend aan de piano, in één keer uitkwam. Voor mij staat het voor de vrijheid van de nacht, zo’n moment waarop alles kan gebeuren. We reden ’s nachts het bos in en zongen luidkeels mee met de liedjes op de radio. De stille momenten in de ochtend na dit soort magische nachten is waar dit nummer over gaat".

Iskander Moon heeft de stem en dus al minstens één wereldsong. De toekomst ziet er mooi uit.

Iskander Moon live:

13.09 — In the Nook Sessions, Berlijn (Duitsland)
29.09 — Het Depot, Leuven (support Maaike Ouboter)
27.10 — Botanique, Brussel (support Leo Nocta)
28.10 — Herberg Macharius, Gent
08.11 — Kavka , Antwerpen

11 september 2023
Marc Alenus