Isbells - Do You Want Me to Do to You What I Want You to Do to Me Too, Do Y

Isbells - Do You Want Me to Do to You What I Want You to Do to Me Too, Do Y

“Loney Dear!” roept de linkerhelft van ons brein bij de nieuwe sound. “Jacob Bellens” fluistert de rechterhelft terug.

Na vier albums in tien jaar tijd, was Gaetan Vandewoude aan bezinnen toe. Hij had ook weinig anders te doen door corona en nam de tijd om zich af te vragen wat de bestaansreden van Isbells was en waar de band naartoe moest. Dit resulteerde in zijn BASEGEMITI: 

Everything starts with sincerity
Art is from people, by people and for people 
Sharing is existing 
Good vibes and fun are important to the process 
Inspire and be inspired 
Take yourself seriously, but not too seriously 
Be fair, kind and transparent 
Money, success and attention are all secondary goals 
Independence is a virtue 
Everything ends with sincerity 

Hij begint opnieuw songs te schrijven, maar die zijn zo uiteenlopend dat hij zich afvraagt of zijn nieuwe ideeën wel passen op een album. Het antwoord lijkt “nee”. " Elk muziekwerk zal zijn eigen noden en ideeën met zich meebrengen, zijn eigen weg bewandelen en een eigen gezicht krijgen. Dat kan gaan van een voetbalanthem te schrijven. Of aan de ontwikkeling van een applicatie. Misschien spreekt de muziek gewoon voor zich, zonder meer. Alles kan. Er zijn geen grenzen.” aldus Vandewoude zelf.

Dat blijkt uit de nieuwe single met de overweldigende titel Do You Want Me to Do to You What I Want You to Do to Me Too, Do You? Een song die van Loney Dear of Jacob Bellens had kunnen komen en waarin Isbells humoristisch, luchtig, speels en zelfrelativerend klinkt. Funky baslijnen, sexy beats, gladde synths in een melancholisch sausje kenmerken de nieuwe track. Het is een kant van Isbells die weinig mensen kennen, maar die achter de schermen altijd heeft bestaan.  

In de hilarische clip zien we Chantal Acda en Vandewoude als een marginaal koppel dat Wiesje de pony met veel liefde behandelt, maar of die liefde wederzijds is? Ontdek het hieronder:

8 september 2021
Marc Alenus