Isaac Roux - White Rose

Isaac Roux - White Rose

"Ik ben verheugd dat ik eindelijk mijn debuutsingle kan uitbrengen. Het nummer betekent heel veel voor mij en het is een eerbetoon aan iedereen die de moed vindt om uit een destructieve relatie te breken."

Aan het woord is Isaac Roux oftewel Louis De Roo, zoals het op zijn paspoort staat. Hij heeft het over debuutsingle White Rose waarmee hij een plekje in de muziekscene wil veroveren. Eerder pakte hij al het publiek in op Humo’s Rock Rally 2022 en stal hij al wat fans van Isbells, The Haunted Youth, Portland, Mooneye en Marble Sounds, toen hij voor hen de support mocht doen.

Roux speelt meteen open kaart. Hij woont duidelijk in hetzelfde straatje als Ben Howard, Perfume Genius, Foy Vance en voornoemde inlandse acts met die combinatie van warme gitaartokkels, dromerige elektronische toefjes, weids galmende echo’s en mooi gezongen, poëtische teksten.

Debuutsingle White Rose begint met een pakkende dobro-melodie en bouwt langzaam op naar een dromerige maar tegelijkertijd pittige indiepopsong met een refrein dat je zo meesleurt. Het is een eerste voorsmaakje van de ep, die geproduceerd werd door Pieter-Jan Decraene (Rhinos Are People Too, Sam de Nef) en die in 2023 zal verschijnen.

30 november 2022
Marc Alenus