Isaac Roux - Lost In Some Dream

Isaac Roux - Lost In Some Dream

Net terug van een Europese tournee als support van Dotan is hij terug met een nieuwe single uit het aankomende debuutalbum. 

En die nieuwe single maakt het nog meer de moeite om er bij te zijn op 7 juli, wanneer Isaac Roux The Barn opent op Rock Werchter, zeker als je liefhebber bent van Bon Iver en aanverwanten. In Lost In A Dream haalt hij mijmerend herinneringen op van een reis naar het Lake District in het noordwesten van Engeland.

Van bij de eerste noten zie je beelden van aangedampte autoraampjes waardoor je nog net de contouren van een heuvelachtig landschap ziet in alle aardse schakeringen die er bestaan. Daar, middenin een glinsterend meer dat naargelang het weer een andere kleur krijgt. De song ademt een gevoel van vrijheid en grootsheid, zeker als de synths aanzwellen en Roux' stem de hogere regionen bereikt. De tocht duurt maar drieënhalve minuut, maar gelukkig is er de repeatknop en op de streamingdiensten vind je ook nog vier andere nummers uit de debuutplaat van Isaac Roux.

Die verschijnt op 8 november en wordt een maand later (7 december) voorgesteld in de grote zaal van de Ancienne Belgique.

19 juni 2024
Marc Alenus