Irimias Timmerman - Parasieten

Inlandse Maatjes

Irimias Timmerman - Parasieten

Hij blijft een enigma, die Irimias Timmerman, maar dat hij het niet voor azijnpissers, moraalridders, tetterkonten, bresiliennefretters, game-changers, principeruiters, vraagstaarten en seriekijkers heeft blijkt duidelijk uit de nieuwe single.

Zo’n twee weken geleden speelden we Counterstrike met Irimias Timmerman en nu is hij terug met Parasieten, de volgende track uit zijn  'Zomerhits circa 2005'. De sound is uiteraard weer slordig en de zang zit niet altijd even recht, maar net dat draagt bij tot de charme en de geloofwaardigheid van deze jongeman die wat klinkt als een Pauwel de Meyer, maar dan in het Nederlands.

Irimias Timmerman heeft alvast geen concurrentie in zijn hoek van het Nederlandstalige lied. En zo lekker in zijn eentje op de grens van de verbeelding, dat vindt hij vast niet erg. In zijn nieuwste, Parasieten, neemt hij zowat iedereen op de korrel als een moderne Uilenspiegel. Binnenkort komt zijn album 'Verbeelding Zonder Verblijfsvergunning B' uit, maar tot dan is het krabben:

27 oktober 2019
Marc Alenus