Ioana Iorgu - Ritalin

Ioana Iorgu - Ritalin

Ze groeide op in Maleisië waar ze zichzelf leerde gitaar spelen en leerde drummen. Nu woont ze in Nederland en vandaar bestookt ze ons met steengoede nummers.

Ioana Iorgu onthoud die naam, want sinds we haar vorig jaar leerde kennen met Letters en Suffocate zijn we zwaar onder de indruk van de Groningse met Maleisische roots. We kunnen haar vroegere lerares Engels niet genoeg danken, want zij was het die Iorgu inspireerde om het zelf te proberen in de muziek. Wat ons betreft mag ze zeker een bank vooruit met een kus van de meester er bovenop!

Aanvankelijk zocht Iorgu haar heil in meer ambient stuff, maar nu doorspekt ze haar sound met dissonante gitaren, noise en zinderende drums, en dat pakt super goed uit. Afgaande op haar nieuwe single Ritalin wordt haar volgende album 'Thick Skin’ (uit op 25 juni) eentje met een harde bolster, maar een zachte pit. De teksten van deze psychologe in spe graven steevast diep en muzikaal knarsentandt ze verbeten. Noem het shoegaze, noem het post-punk, wij noemen het gewoon steengoed en laten de muziek voor zichzelf spreken!

10 mei 2021
Marc Alenus