INU INU - Cardboard Dreams

INU INU - Cardboard Dreams

Wat als je terug in de tijd kon gaan en als kind tegen jezelf kon praten? Wat zou je zeggen?

In de nieuwe, kwetsbare en emotionele single Cardboard Dreams maakt het Nederlands-Britse INU INU een reis naar het verleden, een reis naar de kindertijd, toen de zaken nog eenvoudig, de ambitie grenzeloos en het gemoed zorgeloos was. Een tijd waarin een kartonnen doos een vliegtuig of een ruimteschip was of een teletijdmachine of… De enige beperking was de eigen verbeeldingskracht, een superpower die vaak vervaagt zodra we de kinderlijke onschuld achter ons laten.  

Het nummer klinkt onschuldig en dromerig en heeft een beat als het tikken van de klok. Een verklanking van het verglijden van de tijd? En tot het instrumentarium behoren ook synths uit de jaren tachtig, een tijd waarin wijzelf nog kind waren of misschien niet eens geboren waren. Alles klopt dus en dat geldt ook voor de video die geregisseerd door (zangeres en bassiste) Amber Nefkens in samenwerking met cameraman en editor Auke Hamers en danser Nash Smith. De dans verbeeldt de vrijheid van het kind, maar omdat het door een volwassene wordt uitgevoerd, staat het ook voor de ik-persoon in het nu. De baby in de buik symboliseert de kinderlijke onschuld, wat weer mooi contrasteert met de volwassen danser.

Er is gekozen voor een single take om de continuïteit van het leven te weergeven. Van close-up naar long shot is qua camerawerk bewust gekozen om de kijker rustig mee te nemen in de betekenis van het nummer.

10 december 2021
Marc Alenus