Introducing - The Snuts

Introducing - The Snuts

Het zijn moeilijke dagen waar we allemaal door moeten. In de muziekwereld is dit niet anders. Waar doorwinterde artiesten best wel enkele weken of maanden "zonder" inkomen kunnen overbruggen, is dit een moment van erop of eronder voor onafhankelijke/onbekende artiesten. Pas als alles achter de rug is, zal duidelijk worden welke impact dit hele gebeuren op hen zal gehad hebben.

Daarom vinden we het belangrijk om ook de minder bekende artiesten in de verf te zetten. En deze keer reiken we de hand naar het Schotse viertal The Snuts. Laat ons eerlijk zijn: misschien niet dé beste naam voor een groep. Maar bon, we hebben al erger gehoord. En uiteindelijk gaat het niet om de naam, maar om de muziek.

En die muziek werd op 13 maart 2020 uitgebracht op de 'Mixtape EP'. In totaal staan er vijf nummers op deze ep, telkens gescheiden van elkaar door een interludium. Op zich wel een leuke twist, want zo krijgt elk nummer de aandacht die het verdient. Wanneer je luistert naar de ep, zal je ongetwijfeld invloeden horen van Arctic Monkeys, één van hun grootste voorbeelden. Maar toch wil de band alle opties open houden en pinnen ze zich niet vast op één bepaald genre.

Single Fatboy Slim is ideaal om deze barre tijden door te komen. Het begint op zich misschien wat saai en je bent geneigd om af te haken, maar we raden je echt aan om vol te houden tot aan het refrein. Want dan barsten deze jongens los en hoor je het optimisme door de luidsprekers knallen. Het is duidelijk hoorbaar dat de groep echt plezier had bij het maken van dit nummer en het wordt een ware uitdaging om stil te blijven zitten. Ideaal om in tijden van zelf-isolatie even de benen te strekken en onbezorgd als een op hol geslagen projectiel een rondje dansen in te zetten in de huiskamer.

En werkt bij vier van de vijf nummers op deze ep. De intro van All Your Friends doet een beetje denken aan Seven Nation Army van The White Stripes, maar algauw ben je die gelijkenis vergeten. Boardwalk is eerder een tegelplakker geworden. Maar op zich is daar evenmin iets mis mee. Want na al dat rondspringen, moet je natuurlijk ook weer op adem kunnen komen. 

The Snuts hebben zich in eigen land al bewezen. In december 2017 en maart 2020 gaven ze een optreden in het Schotse King Tuts en in 2019 stonden ze op het podium van het TRNSMT festival. Beide locaties zijn legendarisch, wat op zich al genoeg zegt. Deze jongens werden reeds ontdekt door onze Noorderburen en zien de toekomst rooskleuring in. En ook wij zien hen nog grootse dingen doen in de toekomst.

25 maart 2020
Marjolein De Smet