Introducing Suzanne Vallie

Introducing Suzanne Vallie

Zitten hier fans van Mariee Sioux of Alela Diane? Voor hen is er nu ook Suzanne Vallie?

Nee, Suzanne is geen dochter van Jo. Haar familienaam is overigens met een ‘ie’ en niet met een ‘y’ geschreven en bovendien woont Suzanne Vallie niet in Vlaanderen maar in Big Sur, Californië.

Vallie is geen nieuwkomer (we vonden sporen van haar muziek tot in 2009), maar ze is wel nieuw bij Night Bloom Records en daar zal haar debuutalbum ‘Love Lives Where Rules Die’ uitgebracht worden bij het begin van deze zomer.

De plaat kwam er nadat de dichteres en folkzangeres een harde periode van hartenpijn doormaakte, maar het is geen klaagplaat geworden. Er staan zelfs een paar “party anthems”.

De elf songs op de plaat werden grotendeels live ingespeeld op vijf dagen tijd in een meer dan honderd jaar oude kerk, omgebouwd tot studio, Dreamland Recording genoemd. Ze laten een zangeres horen die ergens tussen een vroege Sharon Van Etten en de soundtrack van ‘Where The Wild Things Are’.

Luister hieronder naar de eerste single en albumopener Ocean Cliff Drive. De video bij de track beschrijft Vallie zelf als  “Chris Issak’s Wicked Game but with dogs.”

8 april 2020
Marc Alenus