Introducing - Pádraig

Introducing - Pádraig

Dat Noord-Ierland vol muzikaal talent zit, is alom geweten. En ook Pádraig is een Noord-Ier die aan zijn muzikale carrière timmert.

Pádraig Fitzsimons is een ´jonge singer-songwriter, afkomstig uit de Noord-Ierse hoofdstad Belfast. In 2012 begon hij met optreden in lokale pubs en zalen. Waar hij aanvankelijk vooral nummers coverde, is hij sinds eind 2018 ook bezig met het schrijven en releasen van eigen werk. 

Memories was zijn debuutsingle en meteen een mooie ballad. Daarna volgde Stay With Me, dat iets meer tempo had. En op 19 juni 2020 bracht hij derde single Only Just Begun uit, een nummer dat uitnodigt om te dansen en je direct een goed humeur bezorgt. 

Kenmerkend aan Pádraig is de aanstekelijkheid, de volharding en het eerder unieke stemtimbre, dat enigszins doet denken aan Elvis. Tot voor kort combineerde hij zijn muzikale carrière met studies. Die heeft hij ondertussen succesvol afgerond en voor zichzelf heeft hij uitgemaakt nu wat meer tijd aan muziek te spenderen. Idealiter zou hij graag dit jaar een ep uitbrengen. In welk formaat - streaming of fysiek - is nog niet helemaal duidelijk. Maar waar Pádraig zeker naar uitkijkt is de dag dat live optredens weer mogelijk zijn. Want zijn muzikale voorliefde delen met het publiek en daarbij een glimlach op hun gezicht toveren is wat hem het meest voldoening schenkt.

Foto: https://www.facebook.com/PadraigFitzsimonsMusic/

23 juni 2020
Marjolein De Smet