Pale Waves

Introducing

En toen waaide een nieuw Britse hype over naar het vasteland. Het gestileerde Pale Waves werd onder de vleugels van de hippe Mancunians van The 1975 genomen, mocht mee op hun Amerikaanse tour en pronkt nu samen op de cover van het gerenommeerde NME.

Op zich allemaal wel heerlijk bizar natuurlijk, wetende dat Pale Waves tot op heden nog maar één single heeft uitgebracht en (allicht noodgedwongen) hard sleutelt aan een eerste ep. Mag het een wonder zijn dat Matt Healey van The 1975 single Television Romance ook mee producete en zelfs de videoclip ervan regisseerde?

Het kwartet Pale Waves bestaat uit twee “goth look” vriendinnen die elkaar in de lokale liquor store aan de een fles gin vonden en hun onderlinge passie voor duistere jaren ’80 synth bands als The Cure of Cocteau Twins deelden. Dankzij de hulp van twee andere jonge snaken op bas en drum, maken ze een eigen, wat jonge en zomerse interpretatie van die muziek. Television Romance is dan ook een op en top Brits zomerpopnummer met elektronische drumpatronen, een vlot opbouwende gitaarmelodie en de typerende, slepende stem van zangeres Heather Baron-Gracie, die de looks van een reclame-icoon voor mascara en piercings heeft.

In elk geval bewijzen bijna 1,3 miljoen YouTube-views en een gelijk aantal Spotify-luisterbeurten dat de hipstermedia weer volop draaien rond deze band. Luister en kijk zelf:

Op 3 november kan je het gezelschap live meemaken in de Botanique.27 oktober 2017
Johan Giglot