Introducing Marquise Fair

Introducing Marquise Fair

Het leven van Marquise Fair leest als een thriller, maar hij blijft positief ook op zijn nieuwe single.

“Ik werd geboren in een gewelddadig ghetto en leefde er met mijn mama en mijn broers in een sociale woning. Dankzij een beurs kon ik toch gaan studeren aan de Internationale Universiteit’ van Florida, waar ik afstudeerde in 2012. Ondertussen leerde ik ook gitaar spelen en componeerde ik songs.

Na een concert in een kunstgalerij, stelde Nadia, de eigenaresse met voor aan David Wheren, een drummer en producer uit Zwitserland. Met hem zat ik meteen op dezelfde muzikale golflengte en ik besloot mijn geluk in Zwitserland te zoeken.

Dus in plaats van verder te studeren, trok ik de straat op om te busken, deed ik allerlei luizige jobs, verkocht ik mijn gitaar en kocht een goedkopere. Tegen januari 2016 had ik een paar honderd dollar bij elkaar en boekte ik een vlucht naar Zwitserland. Daar werkte ik hard samen met David en speelde ik show na show. We namen ook samen een album op.

In 2017 waagde ik mijn geluk in American Idol, maar dat was totaal mijn wereld niet, maar nu ben ik klaar om mijn muziek te delen met de rest van de wereld,” aldus Marquise Fair. Meer over zijn leven vertelt hij in de video onderaan.

Of Zwitserland of all places de beste uitvalsbasis is voor een reggae-artiest, valt te betwijfelen, maar het vorig jaar verschenen One Race overtuigde ons toch dat er van deze jongen nog moois te verwachten kon worden.

We hadden alleen nog een bevestiging nodig en die kwam er deze week vanuit Miami met zijn nieuwe single Love Can Be. Opnieuw levert Fair een zomers nummer af vol positieve energie. Samen met de bijhorende videoclip zorgt die geheid voor een brede smile op uw gezicht.

En er is nog meer op komst. In onderstaand Instagrambericht, laat producer David Wheren weten dat op 7 februari het album ‘Ripple’ van Marquise Fair in de winkels zal liggen. Wie nood heeft aan wat positieve vibes, weet dus wat gedaan en... spread the love!

12 januari 2020
Marc Alenus