Introducing Hikkup

Introducing Hikkup

Hikkup lanceerde deze maand al drie singles. Tijd voor een kennismaking.

Hikkup bestaat al sinds 2017, maar nu pas komt het vijftal met muziek naar buiten. De band is dan ook een democratie waarin elke muzikant zijn eigen ei kwijt kan. Tegelijk kent Hikkup hierdoor geen beperkingen qua genre. De sound van de band verandert bij elke track. We horen rock, pop, jazz en funk en wie weet hoe klinken ze in hun vierde single.

Niek Tournois (Spoil Engine) en Hannes De Caluwé (Bruges Swan Patrol), de stichtende leden, komen beiden uit het rockmilieu. Zij kregen al snel het gezelschap van jazz drummer Tim Vermeulen en dat verleidde later dan weer gitarist Emile Mosar om mee het avontuur aan te gaan. Ook hij heeft wortels in de jazz. De lijm tussen de rockers en de jazz cats kwam van toetsenist Romuald Veys die de band vorig jaar vervolledigde.

Na twee maand repeteren doken ze eind november vorig jaar de studio in om daar enkele tracks op te nemen. Deze maand zagen die het daglicht en het mag gezegd: de kwaliteit is hoog en de band maakt zijn reputatie van kameleon waar. Net als de hik je kan overvallen op de meest onverwachte momenten, verrast de band je keer op keer met onverwachte sfeerwisselingen zonder zich evenwel te verliezen in experiment.

21 juni 2020
Marc Alenus