Introducing: EXUM

Introducing: EXUM

Tot 1 januari 2020 nog American Football-speler, nu singer-songwriter en rapper. Ziedaar EXUM. De metamorfose van Amerikaan Antone Chavez Exum Jr. moet één van de opmerkelijkste zijn die wij de afgelopen jaren op ons platform hebben mogen voorstellen. Na een zesjarige professionele carrière als verdedigende back in de NFL (de nationale American Football-competitie in de VS) werd Antone Exum door zijn toenmalige club de San Francisco 49ers vriendelijk de deur gewezen. Na die afdanking besloot Antone zijn jarenlange passie voor muziek na te streven en trok hij naar de Noorse hoofdstad Oslo om daar de studio in te duiken met producer Samkopf.

Het eerste product van die samenwerking is de heerlijk zweverige single Dark Kept Secret, uitgebracht onder artiestennaam EXUM. Dark Kept Secret klinkt als een samensmelting van de soulvolle stem van Prince met de dromerige productie van artiesten als Blood Orange, Toro y Moi of Jai Paul. Naar onze mening een absolute succesformule, die doet verlangen naar meer. Het nummer komt overigens vergezeld van een al even edgy videoclip, die het episch karakter van het nummer extra in de verf zet.  

Met de eerste single en videoclip toont EXUM een duidelijke visie te hebben op waar hij met zijn muzikale carrière naartoe wil en bevestigt hij dat zijn overstap van de NFL naar de muziekwereld niet zomaar een stap in het donker was. Wij hopen dan ook dat EXUM niet ons "best kept secret" blijft, maar dat hij met de debuutsingle een eerste stap kan zetten richting wereldwijde faam.

29 januari 2021
Hannes Deraedt