Interpret Null, een nieuw label voor post-klassieke en experimentele muziek

Introducing

Vandaag is het International Piano Day en meteen ook de geboorte van een nieuw label.

De vrt blikte eerder deze week al vooruit op International Piano Day met dit item over de Limburgse leraar en componist Wouter Dewit. Maar wij brengen u het nieuws over een nieuw label dat zich focust op post-klassieke en experimentele muziek dat vandaag boven de doopvont werd gehouden.

{int}erpret null is een onderdeel van Future Archive Recordings, gesticht door Mark McGlinchey en Mirza Ramic (Arms and Sleepers). Het label zal dit jaar vier fysieke albums uitbrengen en een reeks digitale releases. Daar bovenop zal {int}erpret null zijn uitgaven steeds gepaard laten gaan met originele video’s zoals korte docu’s en handleidingen.

{int}erpret null mikt er ook op om de muziek die het uitbrengt te presenteren in intieme live settings en zal samenwerkingen toejuichen. Op het doopfeest van het nieuwe label speelt ‘Miniatures vol. O’, een reeks composities van amper 35 seconden lang, gespeeld door anonieme muzikanten. De reeks is beschikbaar op alle digitale platformen en gratis te downloaden via Bandcamp. Eigenlijk gaat het over een preview op komende releases die te verwachten zijn op het nieuwe label.

Ook reeds beschikbaar is een pianoversie van The Architekt, een song van Arms And Sleepers uit 2009.

29 maart 2019
Marc Alenus