Inne Eysermans (Amatorski)

Eindejaar 2016

Ze is het gezicht en de stem van het liederlijke Amatorski en werkt momenteel hard aan een solocarrière. Inne Eysermans heeft een voorkeur voor elektronica en dat weerspiegelt zich in haar eindejaarslijstje.

Mooi gepoetste plaat

1. Tim Hecker – ‘Love Streams’

2. Jenny Hval – ‘Blood Bitch’

3. Elysia Crampton – ‘Elysia Crampton Prestents: Demon City’

4. Hiele – ‘Ritmische Bezinning’

5. Mica Levi & Oliver Coates – ‘Remain Calm’

maar ook Fatima Al Qadiri, Eli Keszler, Hantrax, Kaitlyn Aurilia Smith & Suzanne Ciani, Yves De Mey, Peder Mannerfelt, Rashad Becker,…

Mooi in levende lijve

Vooral sterke liveperformances gehoord in elektronische muziek: Lorenzo Senni & Hiele (STUK), JLin (TRIX), Hantrax (STUK), Laurel Halo + Hatsune Miku (CTM Festival, Berlijn), Yves De Mey (Stadslimiet), Tim Hecker (Vooruit), Autechre (Vooruit), Beatrice Dillon (Le Guess Who), maar ook Tortoise (Openluchttheater Rivierenhof), Julia Holter (Botanique) en PJ Harvey (Brixton Academy, Londen)

Mooi niet!

De eindeloze kopies van het grote showgehalte in performance van popmuziek (ook in televisie) naar Amerikaanse voorbeelden. Naar mijn gevoel zijn we die eigenzinnigheid op diezelfde manier ook verloren in muziekprogrammatie in radio (openbare omroep). Dus graag meer nieuwe, mooie avonturen volgend jaar. En ook: leve Stromae en de late nights van Klara!

Mooi maar gemist

Peder Mannerfelt! Hij is tweemaal richting België afgezakt dit jaar maar ik moest dan ook net tweemaal spelen.  Ook gemist: Sky H1

Mooi beeld

Het Ekster-label label werd dit jaar ook opgenomen in de geweldige overzichtstentoonstelling van Red Bull in Fort Napoleon met de mooiste en legendarische platenhoezen.

De toekomst is mooi

Ik ben momenteel in residentie in TRIX, daar zal ik op het einde van dit seizoen wat nieuw materiaal presenteren. Daartussen ga ik nog een maand op residentie in Noorwegen, veel opnemen, nieuwe samenwerkingen aangaan en aan een multimedia project beginnen met radioproducer Katharina Smets en fotografe Ingrid Leonard.

Een mooie toekomst voor…

Ik las onlangs dat er een samenwerking zit aan te komen tussen Laurel Halo en Eli Keszler, lijkt me een interessante combinatie en ik ben benieuwd wat het oplevert. Verder is het uitkijken naar een album van Julia Holter met bestaande nummers in een andere uitvoering, Mica Levi die een soundtrack gaat maken voor een sci-fifilm, Kara-Lis Coverdale met een nieuwe plaat, Hiele + Lieven Martens, …

Doorbraak: Sky H1?

28 december 2016
Patrick Van Gestel