Inlandse Maatjes 5

undefined

Elke week houden we ons oog op de dobber van onze hengels die in de Belgische wateren hangen. En elke week is de oogst interessant en lekker. Deze week vonden we Feathers Eve, Sonnfjord, Pale Grey, And Then Came Fall en The Guru Guru aan onze haak. Smakelijk!

Inlandse Maatjes 5

 

 

 

Feathers Eve

Uit de Bellebeek (Dilbeek- Ternat) visten we Feathers Eve op, een band die voortspruit uit de covergroep Logg en die, afgaande op deze eerste single, dezelfde watertjes doorspartelde als Warpaint, The xx, Daughter en London Grammar.

Elk bandlid gebruikt een alias om de magie van de muziek niet te verknallen door de alledaagse realiteit. Single Gold houdt de magie alleszins intact. Het is een erg doorleefd klinkende song met sterke zang, doordringend gitaarwerk en een ritmesectie die, eens op dreef, alles met zich meesleurt.

De band is kandidaat voor Humo’s Rock Rally en De Nieuwe Lichting en stelt volgende week deze single live voor in Noisegat Ternat. Dat wordt vast wat!  

Sonnfjord

foto van Sonnfjord.De Brusselse band Sonnfjord laat zich graag inspireren door de wijdse Scandinavische natuur die diepe indruk naliet bij zangeres Maria-Maetitia Mattern die op Erasmus trok naar Finland. In hun nieuwste clip, gedraaid door Brice VDH, wordt de band echter naar het nachtelijke Hongkong gekatapulteerd.

Lights is dan ook een typische grootstedelijke song die slingert tussen de lichtvlekken die geworpen worden door straatlantaarns en de duistere hoekjes die ontsnappen aan hun licht.

Op 29 september staat het vijftal in Atelier 210 waar ze hun liedjes die twijfelen tussen synthetische folk en briljante indie pop live zullen brengen. Hun clip toont alvast hoe ambitieus deze bende is.

 

 

Pale Grey

Quirky Belgian outfit Pale Grey share infectious track “Blizzard” and announce album release

Dat er in Luik meer te beleven is dan Cocaine Piss, was onze man al opgevallen in Dour waar de zachtaardige jongens van Pale Grey opvielen in goede zin. De jongens hebben, vier jaar na ‘Best Friends’ een nieuwe plaat klaar die ze op 13 oktober voorstellen in de AB.

Daarop zal niet alleen deze Blizzard staan, maar ook de eerder vrijgegeven singles Billy en Ghost die op de eerder dit jaar verschenen ep ‘Ghosts’ stonden. Reden genoeg om er reikhalzend naar uit te kijken. Op vrijdag 29 september ligt de plaat in de winkels.

And Then Came Fall

Afbeeldingsresultaat voor and then came fall bandUit de Dijle in Leuven visten we And Then Came Fall op. Een fonkelnieuw project rond Annelies Tanghe (Iza, ZeeSter) en Sam Pieter Janssens (Klankman).  In de zomer van 2016 nam het duo vier nummers op en de chemie pakte en leidde tot de opnames van een eerste album dat uit zal komen in februari 2018 via Starman Records.

Bij de opnames kwam veel mooi volk assisteren zoals Koen Gisen, Steven Van Gelder (drummer bij o.a. Lady Linn), Jasper Hautekiet (Admiral Freebee, The Rhythm Junks), Pieter Van Dessel (Marble Sounds) en An Pierlé. Hoe dat klinkt, hoor je hieronder:

 

 

 

 

The Guru Guru

The Guru Guru houdt zich graag op in troebel water en is altijd in beweging. Naast talloze shows in binnen- en buitenland wordt naarstig gewerkt aan een opvolger voor het album ‘P C H E W’. Uit die plaat is de nieuwe single Back Door afkomstig, een track met een dubbele bodem die nu ook een opmerkelijke clip meekreeg.

Stel je een groezelige hotelkamer voor waar een getormenteerde ziel, een loner een spelletje patience ziet te spelen terwijl zijn brein overkookt van de vunzige gedachten. Kan je je voorstellen waarvoor die tweede koelkast moet dienen?

The Guru Guru vertrekt binnenkort op een Europese tournee, maar zal ook nog bij ons te zien zijn. Check hier alle data en vergeet je papieren zakdoekjes niet.

 

23 september 2017
Marc Alenus