Inlandse Maatjes 4

Inlandse Maatjes

Het is niet elke keer dat het net zo vol zit als deze week, maar deze inlandse singles moet u minstens een keer gehoord hebben.

Lekker rammelen, dat doet deze nieuwe band uit Antwerpen: Danny Blue and the Old Socks. Inspiratie halen ze bij Mac DeMarco, Hockey Dad, Surf Curse, Twin Peaks, The Growlers en Skeggs.  De band tekende bij Starman Records en een 5-track-ep ,opgenomen in de Jupiter Studio’s, wordt gereleased op 20 oktober 2017. Britpop, surfrock met een snuif lo-fi en sixties psych is wat u krijgt en dat klinkt zo:

Nog meer vrolijke gekte, maar dan gepuurd uit synthesizers en fris als een blikje frisdrank dat achteraan in de ijskast stond, komt van Hong Kong Dong. Zij lanceerden vandaag nieuwe single Right Place Wrong Time uit het album 'Kala Kala'. Maar ze mogen zeggen wat ze willen: ze zijn perfect op tijd om te schitteren in deze rubriek.

Net te laat gekomen voor de vorige editie van Inlandse Maatjes en nooit verkozen tot #dagelijksbrood wegens het ontbreken van een echte clip zijn de vrolijke Franzen van Whispering Sons. Hun White Noise klinkt weer alsof de klok sinds Thatcher is stil blijven staan en Alien Sex Fiend, Bauhaus en Christian Death de favoriete bands in je stamcafé zijn, maar ons hoort u niet klagen. Integendeel, postpunk, no-wave en aanverwanten vindt u 2582 keer op onze iPod classic.

A Boy With A Beard is nog maar vijf jaar oud en startte als het slaapkamerproject van Brusselaar Sherban Vidick. Sinds een jaar of drie kreeg de jongen met Rémy Schwilden, Fabian Hidalgo en Bastien Hidalgo drie broertjes en brachten ze een ep uit. Nu is The Devil’s Coming In een single waarin folk en elektronica in smaakvolle symbiose samenleven.

Odette Di Maio (ex-Soon) en Jan De Block (Silent Noise Revolution) vormen samen Miss O. Het duo liet deze week een schreeuw om Love, Peace & Harmony los, een track die je ongemakkelijker in je zetel doet schuiven dan ‘An Inconvenient Truth’.

Ook helemaal bij de tijd is Témé Tan, de man die eindelijk de doorbraak maakt die hij al een tijd verdient. Op nieuwste single Coups De Griffe komt weer eens de hele wereld samen, alsof Tanguy Haesevoets de soundtrack schreef bij een timelaps over Brussel Noord.

De jongens van Nordmann pakken op laatste single Save The Twos een zich steeds herhalende bluesgitaar in met wilde repen sax die gaandeweg gaan flapperen in de stormwind. Het is een opwindend voorspel voor het op 29 september te verschijnen album ‘The Boiling Ground’.

Ook al een tijdje uit, maar hier nog niet bewierookt, is de laatste single van Ansatz Der Maschine. De rustige track, ingezongen door Sophia Ammann (Little Dots) en geproducet door Arne Van Petegem (Styrofoam) mag de gemoederen hier terug bedaren. Op 1 en 2 december staat de band in de N9 in Eeklo met een heel speciale "surround show".  

16 september 2017
Marc Alenus